Online sessie; een nood of een deugd?

Verbinding voelen met je zelf en de ander is en blijft een belangrijke missie van Cursuscentrum de Schans. Voor veel mensen speelt de ervaren warmte en bedding bij de Schans een belangrijke rol in hun leven. Onze online sessies zijn van een noodoplossing uitgegroeid tot een wekelijks professioneel aanbod, dat ook na heropening van het cursuscentrum voortgezet zal worden. We raken diepere thema’s aan en de mogelijkheid om te delen geeft een gevoel van veilig samen zijn.

“Het gevoel van verbinding is verrassend goed. Als je eenmaal over de 'drempel' bent en in de sessie zit is het alsof we echt samen zijn.”

“De meeste sessies geven me wel een inzicht of een mooie ervaring.”

“Wat was dat fijn. Ik kan het bijna niet verwoorden, zo goed heeft het me gedaan. Ik heb daarna heerlijk geslapen, weer eens gedroomd. En voelde me erg ontspannen en krachtig tegelijkertijd.”

Kat-Mute-Haar_Online_CursuscentrumdeSchans

Inmiddels merken we dat de online meditaties een soort mini-workshops zijn geworden en de Chi Neng Qigong brengt mensen samen en in beweging. En het online aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

We geven de sessies met ontzettend veel plezier en we merken dat de kwaliteit gewaardeerd wordt. Het wordt nu tijd om er een meer passende prijs voor te vragen. Vanaf 1 april kun je deelnemen voor € 11,55 (inclusief transactiekosten). Een bedrag waarvan we hopen dat iedereen nog steeds kan aansluiten. (Mocht dit een probleem voor je zijn, dan kan je altijd contact met ons opnemen.)

Uitbreiding van het aanbod: Familieopstellingen

We zijn blij te melden dat we vanaf 12 april starten met online familieopstellingen (systemische opstellingen). Het zal misschien niet de live opstellingen gaan vervangen maar ondertussen hebben we ook gemerkt dat er online heel veel mogelijk is. Ingebrachte problemen, patronen of systemen worden evengoed inzichtelijk gemaakt door informatie die je van representanten krijgt. Ook online kan je als toeschouwer of als representant meegaan in de getoonde opstelling en zodoende zelf inzichten verkrijgen.

Je kan meedoen voor € 11,55. Wordt jouw ingebrachte vraag opgesteld dan betaal je €25,00 extra (dat doe je achteraf).

“Tijdens de eerste lockdown kwam ik in aanraking met de online sessies van Cursuscentrum De Schans. Elke zaterdagochtend brachten ze weer structuur in mijn week en dat bracht rust. Ik kon mee experimenteren met de camera uit, iets wat ik in een groep tijdens een training nooit zou doen. Het muurbloempje kon zich even laten gaan en ontdekte een ander kantje van zichzelf.

Toen het nieuwe online-aanbod kwam kreeg ik de keuze om te gaan voelen wat bij me paste en wat niet. Sommige dingen brachten rust, andere niet. Doordat het online was, kon ik makkelijker gewoon verdwijnen en luisteren naar wat mijn lichaam aangaf, nog voor dat het ‘t van mij zou overnemen. Stilaan durfde ik de camera ook aanzetten. Online zorgde er ook voor dat ik meer het gevoel had een keuze te hebben, zonder stil te staan bij het oordeel van anderen, zonder de druk die ik ervaar als ik ergens in real life aanwezig ben. Als er toch iets bleef hangen, was daar ook ruimte voor, zowel in de groep als erna. Dat was fijn en geruststellend. Doordat de sessies korter waren, geraakte ik ook minder overspoeld. Zo kwam er ruimte voor de thema’s die me raakten en kon ik voelen met welke ik later graag in ’t echt aan de slag zou gaan!

Voor mij een opstapje in plaats van een soms erg enge drempel!”

Agenda

do. 25-mrt. 20:30 Qigong met Dimphy (info) – Ticket
do. 01-apr. 20:30 Qigong met Dimphy (info) – Ticket
ma. 12-apr. 20:00    Familieopstellingen met Dimphy (info) – Ticket
do. 15-apr. 20:30 Meditatie met Meike (info) – Ticket
do. 22-apr. 20:30 Qigong met Dimphy (info) – Ticket
za. 24-apr. 09:30 Meditatie met Meike (info) – Ticket

 



ZomersZijn_CursuscentrumdeSchans