Zomers Zijn

Een nieuwe zomer, een andere zomer...

ZomersZijn_Loesje_CursuscentrumdeSchans

Zomers Zijn! Een week met ervaringen die je een leven lang zal koesteren.

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans, met een gevarieerd programma aan workshops en ruimte voor invulling van eigen activiteiten.

Er is een WACHTLIJST voor Week 1 voor Volwassenen en kinderen t/m 15 jaar.
Jongeren (16 t/m 18 jaar), die een eigen programma hebben, zijn van harte welkom.

Aankomst telkens op zondag tussen 16:00 en 18:00 u, en vertrek zondag erop voor 12:00 u.

Info over prijzen en accommodatie.

► JA! Ik meld me aan!

Collage_Zomers-Zijn_500x213_CursuscentrumdeSchans
 

Alleen, met vrienden of met je gezin... Je kunt komen kamperen met tent, caravan of camper, of een slaapplek huren in de Hoeve of het Koetshuis. In deze weken kun je tot rust komen, genieten van de mooie natuur, oude bekenden ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen. Op een ontspannen manier samen gezelligheid ervaren zonder dat er iets moet. Tijd voor jezelf, om op te laden en plezier te hebben.

Voor de volwassen worden elke dag, tijdens week 1 en week 2, ’s ochtends meerdere facultatieve workshops aangeboden door de trainers van de Schans, zoals bv. een actieve meditatie, een ademsessie, systemische opstellingen, vrouwen- of mannen­workshop, creatiefs of thema’s zoals tantra, relaties, seksualiteit, etc.

Tijdens deze volwassen-ochtend­workshops is er voor de kinderen (t/m 15 jaar) creatieve en/of actieve opvang. De begeleiders gaan samen met de kinderen kijken hoe ze hier invulling aan gaan geven.

Tijdens week 1 en week 2 wordt een specifiek programma aangeboden, in een vaste groep met een vaste trainer/begeleider, voor respectievelijk de Jongerengroep (16 t/m 18 jaar), en de Jongvolwassengroep (19 t/m 23 jaar).
De jongeren- en jongvolwassen-week gaan door bij een minimum van 12 aanmeldingen.

Nieuwsgierig naar de ochtend-workshops voor volwassenen in week 1 (WACHTLIJST) en week 2? Hier vind je alvast een greep uit het boeiende programma.

Meer over de Jongeren­groep (week 1) en over de Jongvolwassengroep (week 2).

Verder bieden we aan de gasten de mogelijkheid om 's middags of 's avonds, zelf of met elkaar, een activiteit te organiseren. Bijvoorbeeld een dansavond, een wandeling, samen muziek maken, etc. In overleg, en waar mogelijk, zullen wij, vanuit de Schans, deze initiatieven ondersteunen.

► JA! Deze vakantie wil ik niet missen!

Cursuscentrum de Schans is gelegen aan de rand van het natuurgebied 'De Hoge Kempen'. Je kunt hier prachtige wandelingen en fiets­tochten maken. Ook zijn er meerdere mountainbike trajecten. Voor wie graag wilt bewegen, kun je je hart hier voldoende ophalen. Er kan gezwommen worden in onze vijver en pootjebaden in de Bosbeek die over ons terrein loopt, of je gaat naar het natuur­zwembad De Wouterbron, dat maar op 10 minuten afstand lopen ligt.

Je kan boeken voor één of twee weken, van zondag­middag tot zondag­ochtend (week 1 en/of 2).

Er is een WACHTLIJST voor Week 1 voor Volwassenen en kinderen (t/m 15 jaar).
Jongeren (16 t/m 18 jaar), die trouwens een eigen programma hebben, zijn van harte welkom.

► JA! Ik meld me aan!

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Wij verzorgen je ontbijt, lunch en warme maaltijd. De maaltijden worden aan een buffet geserveerd en kun je nuttigen op het terras of bij je eigen tent of caravan. Je hoeft een week lang niet na te denken over de bood­schappen en wat je wilt eten. Je hoeft alleen maar aan te schuiven en daarna even je eigen afwas te doen. Er worden vegetarische maaltijden geserveerd.

Het wordt dus geen VakantieAvontuur, zoals we dat vroeger organiseerden. Het Zomers Zijn richt zich geheel op het samen verblijven op Cursuscentrum de Schans zonder het aanbod van vaste workshops.

Info over prijzen en accommodatie.

 Zomers Zijn! Een week met ervaringen die je een leven lang zal koesteren.
 

Trainingen

Zomers Zijn 2022 – Volwassen en Kinderen (t/m 15 j.)

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans.

  • Week 1 – zo. 24 juli - zo. 31 juli [WACHTLIJST]
  • Week 2 – zo. 31 juli - zo. 07 augustus

Een aparte zomervakantie... en samen, en apart...

Zomers Zijn 2022 – Jongvolwassenen (19 t/m 23 jaar)

Zomers Zijn Jongvolwassenen (19 t/m 23 jaar) betekent één week (zo. 31/jul. - zo. 07/aug.) verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans.

ZomersZijn_Loesje_CursuscentrumdeSchans

Zomers Zijn 2022 – Jongeren (16 t/m 18 jaar)

Zomers Zijn Jongeren (16 t/m 18 jaar) betekent één week (zo. 24 - zo. 31 juli) verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans.

ZomersZijn_vakantie_Jongeren_CursuscentrumdeSchans