De dagen lengen – Schanskrant januari 2023

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk de online versie van deze Schanskrant.

Nieuwsbrief-collage_202301_Quote_CursuscentrumdeSchans

De dagen lengen

De langste nacht hebben we achter ons gelaten en de dagen beginnen weer te lengen. Er is weer een nieuw kalenderjaar gestart. Voor mensen vaak een periode om plannen te maken, zich te bezinnen over: hoe sta ik in het leven, hoe geef ik zin aan mijn leven. Denken in mogelijkheden en dankbaar zijn voor wat je hebt, kunnen energie geven om een volgende stap te zetten.


Greep uit het aanbod januari en februari

Vr 20-jan – De Ont-dekking - Een nieuwe stap: Je wordt je er bewust van hoe jouw geschiedenis invloed heeft gehad op hoe je nu in het leven staat. Door te ontdekken waar jij nog vastzit aan jouw familiesysteem, kan je helderheid krijgen over wat er toegedekt is. Systemisch werk (familieopstellingen) en Innerlijk Kind-werk zijn de basis van deze training.

Vr 27-jan – Emotioneel Lichaamswerk® ELW - Basis: In ELW® wordt gewerkt met de vier basisemoties Blij, Bedroefd, Bang, Boos. In de training worden o.a. deze emoties aangeraakt. In het dagelijkse leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam ons geeft. Door de focus naar het lichaam te brengen en het hoofd juist los te laten kan er veel waardevolle informatie opgedaan worden.

Do 02-feb – Licht op Rouw: Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fases. Vaak niet keurig in volgorde, maar beweeg je heen en weer tussen ongeloof, boosheid en onderhandelen. Met de daarbij horende emoties van verdriet en angst. In de training staan we stil bij jouw rouwverwerking, bij dat wat nodig is, in het hier en nu.

Nieuwsbrief-collage_202301_Aanbod_CursuscentrumdeSchans

Zomers Zijn 2023

Ook in de zomer van 2023 wordt er weer een Zomers Zijn georganiseerd. Twee weken lang worden diverse workshops gegeven, voor volwassenen, kinderen t/m 15 jaar, jongeren (16 t/m 18 jr) en jongvolwassenen (19 t/m 23 jr). Voor eind januari wordt het programma bekend gemaakt en de inschrijvingen geopend.

Noteer alvast de data in jouw agenda: Zomers Zijn 2023 – 23-30/jul en 30/jul-06/aug.
De data voor Jongeren (23-30 juli) en de Jongvolwassenen (30 juli - 6 aug.) staan in ieder geval al gepland.


Start van traject-trainingen 1ste kwartaal

Een traject-training bestaat uit meerdere weekenden met een vaste groep.

Do 19-jan – START Mannentraject - De Tocht naar Huis [Wachtlijst]

Vr 03-feb – START Jaartraject - Aanraken in Verbinding (& massage): Door respectvolle aanraking kunnen oude, onderdrukte emoties en gevoelens die bevroren zijn in het lichaam ontdooien. In dit traject gaan we veel aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving. Je gaat leren masseren met een open hart. Dit zal je enerzijds persoonlijke groei bieden, anderzijds zal je opgeleid worden om de helende werking van aanraking door te kunnen geven als masseur.

Vr 03-mrt – START Traject - Echtgenoten / Echt-genieten: is er voor iedere liefdesrelatie, lang of kort, wanneer je samen wilt genieten, je opnieuw wilt verbinden en op zoek wilt naar een nieuwe impuls. Te her-ontdekken dat je vrij bent in jouw keuzes, de liefde te laten stromen, te spelen, plezier te maken, verbondenheid te voelen. Kortom: jezelf te zijn in je relatie. Ieder blok heeft een thema: Welkom; Verbinden; Intimiteit & Seksualiteit en Het vieren van jullie relatie.

Vr 31-mrt – START Traject - De Ont-dekkingstocht: Je gaat op reis door jouw geschiedenis. Daarin ga je contact maken met jouw innerlijke kind, je familie en anderen die voor jou belangrijk zijn geweest. Hoe ben je gehecht? Welke beschermingspatronen heb je ontwikkeld? Je gaat ontdekken wat je belemmerd in je huidige leven en wat helpend is. Je wordt je bewust wat van jou is en wat van de ander. Wanneer je reageert vanuit je gekwetste kind en hoe je zou reageren vanuit je volwassen 'ik'.

Nieuwsbrief-collage_530x120_202301_Trajecten_CursuscentrumdeSchans

Nieuw: Training voor assistenten

In deze 2-daagse Training voor Assistenten is er tijd en ruimte om jouw vragen te onderzoeken. Vragen rondom wat je tegenkomt in het assisteren, wat je lastig vindt of waarom je zo geraakt wordt. We gaan o.a. kijken naar overdracht en tegenoverdracht. Er is ruimte om te delen met elkaar. Herkenning en steun vinden bij mensen die al langer assisteren. De training is er ook om je als mens en als assistent te ontwikkelen.

Deze training is alleen bedoeld voor personen die al ervaring hebben in het assisteren bij een training bij Cursuscentrum de Schans. Deze training is bedoeld als aanvulling op je assistentschap, het is geen verplichting.
Volgende data: di-wo 07-08 maart


Blog – Onbevlekte ontvangenis

Zo begint de blog Onbevlekte ontvangenis van trainer en instructeur Chi Neng Qigong Dimphy:
'Ik denk niet dat er werkelijk een onbevlekte moeder was die een kind baarde van god. Alhoewel, als ik dit zo terug lees vind ik onbevlekt eigenlijk van toepassing op alle moeders behalve als je net een chocolade ijsje of tomaten­soep over je heen hebt gekregen dan kunnen we spreken van een bevlekte moeder." ...
Nieuwsgierig naar het vervolg? Verder lezen kan hier.


Activiteiten van gast-trainers

  • Gideon en Madonna van Rijnberk begeleiden de Winterretraite - Leven in waarheid van 20-23 feb. In deze wereld vol verwarring is er een baken in jezelf te vinden. Ontdek je persoonlijke antwoorden op jouw levensvragen in de betekenisvolle bezinningsdagen. Meer info: www.zielzicht.nl
  • Angela Murgia geeft Dru yogales en start op ma. 16 januari twee reeksen van 15 avonden (18:45 - 20:00 en 20:15 - 21:30). Info: angelamurgia@telenet.be
  • Elles Gnode komt van 23 t/m 25 juni 2023 een 3-daagse voor vrouwen geven: Portret van Verlangen - Unveil your inner fear. We onderzoeken het deel in ons wat lang geleden weggestopt is geweest en nu gezien en (h)erkend mag worden. Voor elke vrouw die alles in zichzelf wil liefhebben. Samen met Alima Ruf, gaan we op een innerlijke reis en wordt dit in beeld vastgelegd. Voor meer info en aanmelden: https://fb.me/e/3aCpJb9w2

Inschrijven en opvragen informatie kan rechtstreeks bij de betreffende trainers/begeleiders (en dus niet via Cursuscentrum De Schans).


Agenda

Januari 2023
vr 13-jan Tussen Liefde en Leegte – cursus voor singles met relatiewens (wachtlijst)
do 19-jan START Mannentraject – De Tocht naar Huis (wachtlijst)
vr 20-jan De Ont-dekking – Een nieuwe stap
vr 20-jan Opstellingen-middag (nabij Utrecht, NL) (wachtlijst)
vr 27-jan Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
   
Februari 2023
do 02-feb Licht op Rouw
vr 03-feb START jaartraject – Aanraken in Verbinding (& massage)
za 04-feb Vrouwen – zweethut-weekend
za 04-feb Opstellingen en Qigong – Kennismaking dagworkshop (in Boekel, NL)
vr 10-feb Tantra voor Koppels (wachtlijst)
vr 17-feb Tantra Massage
do 23-feb Opstellingen-avond (in Boekel, NL)
   
Maart 2023
vr 03-mrt START Echtgenoten / Echt-genieten Traject
di 07-mrt Training voor Assistenten
vr 10-mrt Opstellingen en Qigong
vr 17-mrt Je Seksualiteit als Bron – Intro
vr 17-mrt Echtgenoten / Echt-genieten – Intro
za 18-mrt Gemengde Zweethut-weekend
vr 24-mrt Tantra voor Vrouwen
vr 24-mrt Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
do 30-mrt Opstellingen-avond (in Boekel, NL)
vr 31-mrt Tantra – 3-daagse
vr 31-mrt START De Ont-dekkingstocht – Traject

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf


Bekijk de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

Leuk en behulpzaam als je het cursuscentrum Liket en/of volgt op Facebook en op Instagram 

Facebook_Like-us_CursuscentrumdeSchans          Instagram_Follow-us_CursuscentrumdeSchans