Schanskrant nr 3, april 2016

Vakantieavontuur folder is uit!

Op zondag 24 juli begint ons Vakantieavontuur weer. Het moment van het jaar waarin er voor alle leeftijden een activiteit voorzien is in het programma. Voor de volwassenen hebben we een aantal nieuwe ochtendworkshops. En op verzoek van velen is terug van weggeweest: de vuurloop! In het laatste weekend zal er een grote vuurloop gegeven worden.
Of je alleen komt, met z'n tweeën of met het hele gezin: het Vakantieavontuur is een belevenis die je niet zult vergeten.

Zie ook onze folder over het Vakantieavontuur.

 

Mannengilde

In het weekend van 30 september tot 2 oktober 2016 organiseren we een festival met een uitgebreid programma van activiteiten en rituelen voor mannen van 7-77 jaar

Het woord gilde komt uit de middeleeuwen. Het is een groep mensen die gezamenlijk hun kwaliteiten in de wereld brengen. Met het Mannengilde willen wij een plek creëren waar mannen zichzelf kunnen herkennen en erkennen in elkaar. Daarnaast willen wij veel ruimte bieden aan de zonen. 

Zie ook: www.mannengilde.com

Blog

De vrouwen zijn nu geëmancipeerd. Waar blijven de mannen?

Deze vraag werd ons voorgelegd door een journaliste van het Belgische blad Psychologie Magazine. Dit leidde tot de oprichting van ‘Het Mannengilde’, in samenwerking met enkele mensen die verbonden zijn aan Kasteel de Schans. In deze blog lees je waarom wij dat nodig vonden. Het nummer van Psychologie Magazine komt in april uit.

Als je de vraag uit de titel stelt, lijkt het alsof je iets van mannen verwacht. Dat ze flink aan het werk dienen te gaan. Echte gelijkheid kan alleen ontstaan als ieder in zijn waarde gelaten wordt.

Lees verder...

Open Deur Dag 

Wat hebben we genoten van alle bezoek, de verhalen en vele nieuwe gezichten tijdens de Open Deur Dag die zeer goed bezocht is. Er is volop genoten van de gratis massage in de yurt en de warmte bij de zweethut. Veel aandacht was er ook voor de nieuwe trainingen zoals Voice Dialogue en de Vastenweek.

Het afgelopen jaar is ons Schansteam uitgebreid en dat was goed zichtbaar. Naast nieuwe workshops hebben een aantal nieuwe trainers hun plek in het programma ingenomen. De warme reacties na afloop hebben ons veel plezier en voldoening gebracht. Het bevestigt dat er behoefte is aan een centrum zoals Kasteel De Schans, waar contact en verbinding centraal staan. Nu gaan we ons vol enthousiasme voorbereiden op onze volgende grote activiteit: het Vakantieavontuur! 

Andere activiteiten in april en mei

7 apr Het Begin van het Ont-dekken. Door jezelf te ontdekken, kun je inzicht krijgen in de verstrikkingen in je leven. Die zorgen er soms voor dat je niet zo leeft zoals je zou willen leven. Deze vierdaagse training is gebaseerd op Emotioneel Lichaamswerk en Systemisch Werk. Er is de mogelijkheid om een familie-opstelling neer te zetten.

14 apr Tantra Vierdaagse. Genieten is van alle tijden en is weggelegd voor iedereen. In deze vierdaagse word je meegenomen op een reis langs je eigen grenzen. Je onderzoekt hoe jij contact maakt en hoe je dat in het verleden zo geleerd hebt. Anoek schept een veilige omgeving waarbinnen je jezelf kunt ontmoeten.

15 apr Geweldloze Communicatie Driedaagse. Alles wat zich tussen mensen afspeelt gaat via communicatie. Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties die wij met anderen hebben. De Geweldloze Communicatie heeft als doel het contact te herstellen waarna conflicten opgelost raken. Deze basisdriedaagse geeft je inzichten in waarom het nog steeds niet opgelost is en hoe dat wel mogelijk is.

20 apr Massage Ontmoetingsavond. Voor wie zin heeft om een massage uit te wisselen. Ervaring of vaardigheid is geen voorwaarde. Je bent gewoon welkom!

28 apr Mannenwerk. Deze manneninitiatie gaat over onze plek tussen de mannen. Het gaat over ons deelnemerschap en over ons persoonlijk leiderschap. Binnen de mannengroep kan je de steun en het vertrouwen ervaren uit de mannelijke lijn.

1 mei Vastenmidweek 'Ik hou van mij'. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt voor je innerlijke en je lijf? In deze week staan ontspanning, rust, zorg en aandacht voor jezelf centraal.

6 mei Echtgenoten / Echt-genieten Weekend. Deze relatietherapie duurt een weekend en is geschikt voor alle mensen die een liefdesrelatie hebben. Om zelf en met de ander te genieten is het belangrijk om de tijd te nemen. Tijd voor elkaar, tijd voor de relatie.

20 Mei Op Adem Komen. Tijdens het Op Adem Komen word je in een warme en veilige sfeer meegenomen naar de plaatsen in je lichaam waar jij spanning voelt. Met ademhalingsoefeningen kun je jouw levensenergie verhogen. Je leert jouw adem voller en ruimer maken, wat je letterlijk meer lucht geeft. Het werkt bevrijdend en geeft je meer zelfvertrouwen. 

20 Mei Uitgebreid Zweethutweekend. Een zweethut is een reinigingsritueel. In dit lange weekend is er tijd voor extra verdieping middels dans, beweging en contactoefeningen. Doordat we op zaterdag en zondag de zweethut in gaan kunnen we bij de tweede zweethut opnieuw de draad opnemen waar we tijdens de eerste zweethut eindigden. Dat biedt dus de kans om een stukje dieper te gaan. 

25 Mei Massage Ontmoetingsavond. Voor wie zin heeft om een massage uit te wisselen. Ervaring of vaardigheid is geen voorwaarde. Je bent gewoon welkom!

30 Mei Licht op Rouw. Vier dagen samen met anderen in een sfeer van bezinning, rouw en zingeving. We staan stil bij dat wat nodig is in het hier en nu. Waar je ook bent in je rouwproces, waar je ook om rouwt en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!