Tipje van de sluier – Schanskrant okt/nov 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk de online versie van deze Schanskrant.

Tegel-gastvrijheid_CursuscentrumdeSchans

Te gast bij de Schans

Je kent de gebouwen en de omringende natuur van de Schans waarschijnlijk omdat je hier één of meerdere trainingen hebt gevolgd, van de opendeurdag(en) of de zomeractiviteiten. En wist je dat, naast deze cursussen die door de Schans-trainers gegeven worden, we onze cursusruimten ook verhuren aan trainers en begeleiders die hier dan te gast zijn?

Mocht je het fijn vinden om hier te zijn, bieden wellicht deze gasten van de Schans (ook) iets dat jou aanspreekt. Ben je nieuwsgierig naar deze gasten? Verderop in deze Schanskrant meer informatie.

Tipje van de sluier
In de toekomst willen we de deuren van de Schans verder openen. Daarvoor borrelen er al wat heerlijke plannen. We kunnen nog geen zekerheid over geven. Een tipje van de sluier voor de mensen die in de 2de week van Zomers Zijn hier waren: het zou zomaar kunnen dat de wens die velen van jullie uitten om een HAKA-week op de Schans te volgen, komend jaar gehonoreerd wordt. De vuurloop met 150 vrouwen zoals Griet Heylen die afgelopen mei hier vorm gaf, wordt misschien ook in 2023 weer gegeven.


Greep uit het aanbod van november

NIEUW! Vr 25-nov – Tantra Massage voor koppels: Ben je op zoek naar quality-time voor jullie samen als koppel? Dan is deze nieuwe tantra massagetraining echt iets voor jullie. Je gaat kennismaken met ‘de Cirkel van overeenkomst’ (The Wheel of Consent), geven en ontvangen, voor mijn plezier, voor jouw plezier. Drie dagen vol aanraking, verbinding, warmte, spelen en ontspanning. Door afstemming op elkaar kunnen jullie in volle overgave gaan genieten en je levensenergie kan weer vrij gaan stromen. Grensverleggend zonder grenzen te overschrijden.

En verder in november:

Vr 04-nov – Zicht op jouw Innerlijke Familie: Spelen met inzicht, gevoel voor realiteit. Tijdens cursus ga je vanuit een nieuw perspectief kijken naar jouw vraagstukken en eigen belevingswereld, en ga je met nieuwe mogelijkheden naar huis...

Ma 21-nov – Echtgenoten/ Echt-genieten (midweek ma t/m wo): Deze workshop is bedoeld voor liefdeskoppel die het verlangen hebben om op een bijzondere manier tijd met elkaar door te brengen en de behoefte hebben om meer verbinding te voelen met elkaar.

Za 26-nov – Vuurloop-weekend: Tijdens deze ceremonie staat de kracht van het vuur centraal en daar onlosmakelijk mee verbonden de thema’s angst, grenzen, veiligheid, moed, wijsheid en verlangen. Er wordt veel zorg besteed aan veiligheid, een grondige voorbereiding en het zorgvuldig afstemmen op onszelf alvorens we voor het vuurpad gaan staan.

Ma 28-nov – Introductiedag jaartraject – Aanraken in Verbinding (massage): Deze introductiedag is bedoeld voor eenieder die benieuwd is naar het Jaartraject 'Aanraken in Verbinding' (start 3 feb). Het biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de trainers en hun werkwijze alsook de massage die je in de cursus zal gaan leren.

Nieuwsbrief-collage_2022nov_Aanbod_CursuscentrumdeSchans


Midwinter Specials

Aan het einde van het jaar keren we van het donker weer naar het licht. Het is een mooi moment om stil te staan bij wat zich afspeelt in jouw leven. In ons aanbod, speciaal voor rond de feestdagen, twee hartverwarmende trainingen.

16 t/m 19 december – Adem & Leef! - Kerst special: De donkere dagen rond kerst zijn bij uitstek het moment om van een druk jaar op adem te komen en contact te maken met je levensenergie.

27 t/m 30 december – De langste Nachten: Voor iedereen die zijn hart wil verwarmen en zich wil bezinnen in de dagen tussen kerst en nieuwjaar. En in verbinding wil gaan met zichzelf en anderen.

En wie winter zegt, zegt ook zomer... De data van de zomeractiviteiten zijn bekend. Noteer deze alvast in jouw agenda: ZOMERS ZIJN 2023 – 23-30/jul en 30/jul-06/aug.


Traject-trainingen 1ste kwartaal 2023

Een traject-training bestaat uit meerdere weekenden met een vaste groep.

Do 19-jan – De Tocht naar Huis – Mannentraject: In de Tocht naar Huis staat het thema persoonlijk leiderschap centraal. Aan de hand van rituelen markeren we de stappen die je zet in de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap.

Vr 03-feb – Aanraken in Verbinding - Jaartraject: Je gaat leren masseren met een open hart. Dit zal je enerzijds persoonlijke groei bieden, anderzijds zal dit jaar je opleiden om de helende werking van aanraking door te kunnen geven als masseur. Zie ook introductiedag op ma. 28 november.

Vr 31-mrt – De Ont-dekkingstocht – Traject: Ont-dekken staat voor het zichtbaar maken van gevoelens en verlangens, die toe-gedekt zijn geraakt. Je wordt je bewust van hoe jouw geschiedenis invloed heeft gehad op hoe je nu in het leven staat.


Wie zijn onze gasten?

Zielzicht Retraites – Een nieuw begin

Gideon en Madonna van Rijnsberk begeleiden een aantal meerdaagse retraites en een aantal retraitedagen.
Laat 'de wereld' even achter je en geef jezelf een moment om te onthaasten, te ontdekken en te genieten. Een begeleide retraite om weer op te laden, achter te laten wat niet langer bij je past, te helen wat geheeld mag worden en om met nieuwe energie, kracht en inzichten weer naar huis te gaan.
05 t/m 08 dec & 02 t/m 05 jan – meer info: www.zielzicht.nl

Yoga

Iedere maandagavond geeft Angela yogales.
Dru Yoga is een heel zachte vorm van yoga die vloeiende bewegingen combineert met klassieke yogahoudingen (asana’s), ademhaling (pranayama), handhoudingen (mudra’s), positieve affirmaties, visualisaties en relaxatie. Veel houdingen en sequenties (bewegingsreeksen) van Dru Yoga zijn gericht op de stimulering van de energiestromen (nadi’s) rond het hartcentrum.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Angela via: angelamurgia@telenet.be

Dansen en Creativiteit

Linda Schonen geeft een aantal keren per jaar dans-weekenden en een weekend waarin zij dans en creativiteit combineert.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda via: linda.schoonen@skynet.be

Inschrijven kan rechtstreeks bij de betreffende trainers/begeleiders (en dus niet via Cursuscentrum De Schans)


Agenda

Oktober 2022
za 29-okt Gemengde Zweethut-weekend [wachtlijst]
ma 31-okt Opstellingen-avond (in Boekel, NL)
   
November 2022
vr 04-nov Zicht op jouw Innerlijke Familie
vr 11-nov Tantra voor Koppels – Verdieping!
vr 18-nov Tantra – driedaagse
ma 21-nov Echtgenoten / Echt-genieten – Intro [midweek!]
vr 25-nov Tantra Massage – voor Koppels
za 26-nov Vuurloop-weekend
ma 28-nov Introductiedag jaartraject – Aanraken in Verbinding (massage)
wo 30-nov Opstellingen-middag (nabij Utrecht, NL)
   
December 2022
vr 02-dec Verbindende Communicatie 3-daagse
vr 02-dec Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
za 03-dec Vrouwen – zweethut-weekend
vr 09-dec Mannenwerk – Boosheid en Verbinding [wachtlijst]
do 15-dec Opstellingen-avond (in Boekel, NL)
vr 16-dec Adem & Leef! – Kerst-special
di 27-dec De Langste Nachten

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

 


Bekijk de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans