Nieuwjaar, wat breng je ons – Schanskrant december 2023

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk hier de online versie van deze Schanskrant.

NWSB-202312_Kaarsjes_CursuscentrumdeSchans

Nieuwjaar, wat breng je ons?

Op veel plekken staan de kerstbomen te pronken en worden huizen en straten verlicht met mooie versieringen. Treffen velen voorbereidingen voor het samenzijn tijdens kerst en oud en nieuw. Vanuit de historie een tijd van gezelligheid en verbinding. Daar waar een geliefde mist, er eenzaamheid of armoede is, er ziekte heerst, er veel pijn ligt rondom familie, of verbinden niet vanzelf­sprekend is, is deze periode totaal niet leuk of heeft het 2 zijden. De zijde van vreugde en pijn.

Laten we voor al die mensen waar deze periode niet alleen maar gezelligheid en verbinding betekent, een kaarsje branden om ze een hart onder de riem te steken.

2024

2024 staat voor de deur. Een jaar waar er voor de Schans veel staat te gebeuren. Zo bestaat Kasteel de Schans 30 jaar. Is de training vader-zoon terug van weggeweest. Organiseren we samen met DJ Heidi het Ecstatic Dance Festival. Is er een onderdompel weekend voor cursisten van de Schans en mogen we een (tijdelijk) ‘nieuwe’ trainer verwelkomen voor ELW en staan er weer rond de 60 trainingen op het programma.

Het belooft een heerlijk jaar te worden, waar het Schansteam zich enorm op verheugt.

30-jarig bestaan van Kasteel de Schans

NWSB-202312_Save-date_30-jaar_CursuscentrumdeSchans

Het 30 jarig bestaan laten we niet ongemerkt voorbijgaan en gaan we dan ook flink vieren door het jaar heen. Op zaterdag 3 augustus is er een grote feestavond met onder andere De Schansband. Op zondag 13 oktober kun je je alvast gaan voorbereiden op de pubquiz van het jaar en op zaterdag 21 december sluiten we af met een geweldig midwinterfeest.

Noteer de data alvast en wordt natuurlijk vervolgd…


Emotioneel Lichaamswerk® (ELW)

Helena-Zorge_ELW-trainer_CursuscentrumdeSchans

Grondlegger, therapeut en trainer Helena Zorge komt terug op Kasteel de Schans voor het tijdelijk overnemen van de weekenden Emotioneel Lichaamswerk.

Helena vertelt: "Als één van de twee grondleggers, die in 1994  de woongemeenschap én het bedrijf Kasteel de Schans oprichtte, is het mij, Helena Zorge, een eer om na lange tijd weer een weekend (Emotioneel Lichaamswerk) op deze bijzondere plek te mogen geven. Het Emotioneel Lichaamswerk was in het verleden in combinatie met de plek en toenmalige trainers/bewoners, de basis van mooie trainingen die deelnemers veel geleerd en gebracht hebben.

Het is me dan ook een genoegen om met mijn bezielde drive en jarenlange ervaring als lichaamsgeoriënteerd (psycho)therapeut, trainer en docent, jou in deze gegronde basis van het lichaamswerk mee te nemen. Het doel van dit weekend is dat je liefdevol eigen menselijkheid en unieke kwaliteiten kunt (her)ontdekken en in verbinding met anderen krachtig maken. Laat je lichaam je helpen, het kan niet liegen en heeft als enige doel jezelf kenbaar te maken, om van daaruit te leren leven. Het wil je ondersteunen in opruimen wat opgeruimd mag worden ("the body keeps the score"(*)), zorg te dragen voor je behoeften en verlangens en het terugvinden van je eigenheid.

Kom en leer luisteren, het wordt een mooie weg... !"

Wil je de ervaring van Helena als grondlegger en ervaren therapeut/trainer meemaken, of wil je haar na jaren weer eens opnieuw aan het werk zien of van haar leren? Ze kijkt met een warme blik naar je uit in het ELW Basis weekend van 26 t/m 28 jan of 8 t/m 10 maart 2024

(*)Naar het boek 'The Body Keeps the Score: Brain, Mind and Body in the Healing of Trauma' (Traumasporen in lichaam, brein en geest) van dr. Bessel van der Kolk


Onderdompel weekend

NWSB-202312_Onderdompel_CursuscentrumdeSchans

Zaterdag 17 t/m zondag 18 februari nodigen we je uit voor een Onderdompel 2-daagse, waarbij een foto- videograaf aanwezig is. Het nieuwe materiaal zetten we in voor onze website en de socials.

In deze 2 dagen dompel je je heerlijk onder op de Schans. Even een moment van stil staan; verbinding maken; in je lijf komen; naar binnen gaan; ervaren; genieten en gewoon zijn.
De trainers Fred, Petra en Marcel nemen je mee op een mooie reis. Aanraking, lichaamswerk, dansen, man en vrouw energie, levensenergie het komt allemaal voorbij. Voor jou een unieke kans om kennis te maken met meerdere trainers en hun kwaliteiten.

Voor ons is het een cadeau dat we nieuw foto- en videomateriaal ontwikkelen. Het cadeau aan jou is, dat jij je heerlijk 2 dagen kunt laten onderdompelen op de Schans, tegen alleen verblijfskosten.
Deze cursus is alleen bedoeld voor mensen die al een cursus op de Cursuscentrum de Schans hebben gedaan door het jaar heen of tijdens Zomers Zijn.


Ecstatic Dance Festival

Van 8 tot 12 mei 2024 vindt het Ecstatic Dance Festival plaats op ons mooie domein. Wij organiseren samen met DJ Heidi het Ecstatic Dance Festival Belgium. DJ Heidi is een bekende DJ in de Ecstatic Dance wereld. Met haar mooie pure energie heeft ze een prachtig programma weten neer te zetten, waar wij enorm trots op zijn.

Dans jezelf vrij. Duik in een reis van zelfontdekking en ervaar de transformerende kunst van Ecstatic Dance. Beweging als viering van de vrijheid. Een gedeelde verbinding met het ritme van het leven.

Een unieke ervaring waarbij je welkom bent om te bewegen zoals jij je voelt. De dans wordt begeleid en ondersteund door een muzikale reis, live gecreëerd door de extatische dans-dj. Er zijn drie eenvoudige basisrichtlijnen voor Ecstatic Dance: “Geen schoenen. Geen drank. Geen geklets.”
De Dj’s die tijdens het festival live gaan creëren zijn o.a.: DJ Caroline (BE), DJ Heidi (BE), DJ Kareem (NL), DJ Carmen (BE) en meer.

Kun je ook niet wachten, boek hier alvast je Early bird ticket voor het festival.

NWSB-202312_Feestdagen-kaart_CursuscentrumdeSchans


Agenda

Overzicht START trajecten voorjaar 2024
do 04 jan START Mannentraject – De Tocht naar Huis (5 blokken) [wachtlijst]
vr 26 jan START Aanraken in Verbinding – Jaartraject (5 blokken)
vr 02 feb START Vrouwentraject – De Hele Vrouw (3 blokken)
vr 08 mrt START Koppeltraject –Echtgenoten / Echt-genieten (4 blokken)
vr 19 apr START De Ont-dekkingstocht – Traject (3 blokken) [laatste editie]
   
Januari 2024
do 04 jan START Mannentraject – De Tocht naar Huis [wachtlijst]
vr 12 jan Tussen liefde en leegte – vr singles met een relatiewens
vr 19 jan De Ont-dekking – Een nieuwe stap [laatste editie] [wachtlijst]
za 20 jan Vrouwen – zweethut-weekend
vr 26 jan START Jaartraject –Aanraken in Verbinding (massage & veel meer)
vr 26 jan Emotioneel Lichaamswerk (ELW) – Basis
vr 26 jan Opstellingen-middag (nabij Utrecht, NL)
   

Februari 2024

 

vr 02 feb START Vrouwentraject – De Hele Vrouw
vr 02 feb Echtgenoten / Echt-genieten – Intro
za 03 feb Gemengde Zweethut-weekend
za 03 feb Opstellingen-middag (in Boekel, NL)
vr 09 feb Tantra voor Vrouwen
vr 23 feb Tantra massage [wachtlijst vr mannen]
vr 23 feb Mannenwerk – Boosheid en Verbinding
za 24 feb Vrouwen – zweethut-weekend
do 29 feb Licht op Rouw

Klik hierna om het volledige agenda in te zien.

 

Voel je welkom bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

 

Bekijk hier de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

Leuk en behulpzaam als je het cursuscentrum liket en/of volgt op Facebook en op Instagram

Facebook_Like-us_CursuscentrumdeSchans  Instagram_Follow-us_CursuscentrumdeSchans